Direct naar content

Aanpak probleem thuiszitters nog steeds actueel en nodig

Nieuws

Ook ombudsmannen ontvangen met regelmaat klachten van ouders of kinderen die thuis komen te zitten. Geen onderwijs kunnen volgen betekent dat hun ontwikkeling tot stilstand komt en zij het contact verliezen met school en medeleerlingen. De weg terug naar school blijkt vaak moeizaam te verlopen en heeft grote impact op kinderen en gezinnen. De Kinderombudsman Rotterdam startte daarom vorige week een onderzoek en meldpunt naar thuiszitters in Rotterdam.

 

Ook de Jeugdombudsman vroeg eerder al aandacht voor dit probleem in Den Haag, zoals in haar Zorgenbrief passend onderwijs. De zorgen van de Jeugdombudsman over de toegang tot onderwijs blijven relevant en actueel. Dit blijkt uit de verhalen van Damin en Jay-Jay. De ombudsmannen vinden belangrijk dat ook de kinderen zelf betrokken worden bij de aanpak en oplossing van het probleem.

 

De gemeente Den Haag laat op dit moment onderzoek doen naar de Haagse thuiszittersaanpak. De resultaten hiervan worden in het eerste kwartaal van dit jaar verwacht.

PopUp Spreekuur

Pop-up spreekuur: Krijg jij de hulp waar je recht op hebt?   Op donderdag 18 april organiseert de Jeugdombudsman samen met het JIP, JIT en…

Lees verderOp de pagina PopUp Spreekuur