Waarmee kan ik terecht bij de jeugdombudsman?

Loop je als jongere vast bij de gemeente, heb je problemen in de jeugdhulp of kun je niet naar school? Dan kan je bij de jeugdombudsman terecht. Zij helpt je bij vragen of zoekt een oplossing waar jij iets aan hebt. Ook ouders/verzorgers en hulpverleners kunnen langskomen.

Voor wie is de jeugdombudsman er?

Alle kinderen en jongeren tot (ongeveer) 27 jaar uit Den Haag of Leidschendam-Voorburg kunnen bij de jeugdombudsman terecht met hun onopgeloste klachten of vragen over de gemeente, jeugdhulp of onderwijs. Ook ouders/verzorgers en hulpverleners kunnen langskomen.

Wat doet de jeugdombudsman met mijn klacht?

De jeugdombudsman helpt je bij vragen of zoekt zo snel mogelijk naar een oplossing waar jij iets aan hebt. Jouw vragen en klachten helpen ook om problemen van andere jongeren te verhelpen.

Wie is de jeugdombudsman?

Yvette Nass is de jeugdombudsman van Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Zij is onafhankelijk. Bij haar en haar team kun je veilig je verhaal vertellen. Jouw verhaal helpt daarmee ook om problemen van andere kinderen en jongeren te verhelpen.

Waarom is er een jeugdombudsman?

Nog te veel jongeren leven in armoede, groeien op in een onveilige situatie of krijgen niet het onderwijs of de jeugdhulp die ze zouden moeten krijgen. Dit moet anders en dit moet beter. De jeugdombudsman zet zich hier graag voor in.

Moet ik betalen voor de hulp van de jeugdombudsman?

Nee, de diensten van de jeugdombudsman zijn volledig kosteloos.

Klachtenregeling jeugdombudsman

Via de onderstaande link vind je het formulier voor de klachtenregeling over de gemeentelijke (jeugd)ombudsman.

Klachtenregeling Gemeentelijke Ombudsman 2015